FAQ

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi brukar få. Om du inte hittar svaret på just din fråga så ser vi fram emot ditt mejl eller telefonsamtal.

Vanliga frågor & Svar

Varför får vi ont?

Your Subtitle Goes Here
"

Idag är det väldigt vanligt med att kroppen inte riktigt känns som den skall. Vår livsstil bidrar till att vi stressar och spenderar lång tid i onaturliga positioner, som exempelvis att sitta ner länge, kolla ner på surfplattan, eller köra bil. När kroppen utsätts för överbelastningar likt dessa minskar blodtillförseln och därmed tillgången av syre och näring till vissa muskler i kroppen. Detta gör att musklernas ph-värde förändras och slaggprodukter börjar bildas. Detta bidrar i sin tur till musklerna drar ihop sig och leder utsätts för ett ökat tryck. Man kan börja få ont vilket gör att man spänner sig ännu mer. Detta bildar en ond cirkel som kan vara svår att ta sig ur utan bra behandlingar och en förändring av livsstil, ergonomi och träningsvanor. Läs gärna mer på wikipedia.

Vad händer i kroppen?

Your Subtitle Goes Here
"

Utsöndringen av stresshormoner som kortisol och adrenalin minskar, samtidigt som utsöndringen av hormoner som får oss att må bra och känna oss avslappnade som oxytocin, dopamin och serotonin ökar. Detta gör att man blir riktigt avslappnad av en bra massage, speciellt en helkroppsmassage. Denna avslappningen bidrar till kroppens förmåga att återhämta sig och läka sig själv. Det har även bevisats att regelbundna besök hos en massör bidrar till ett starkare immunförsvar.

Varför blir man trött av massage?

Your Subtitle Goes Here
"

Det är vanligt att känna sig trött och extra avslappnad eftersom spänningar har lösts upp och blodtrycket har sänkts. Resultatet av att kroppen har släppt ut ”må-bra” hormoner som dopamin och oxytocin samtidigt som utsöndringen av stresshormoner som kortisol har minskat blir märkbart. Om det var länge sedan eller första gången, är det vanligt att man känner sig lite trött i kroppen. Detta är vanligt, helt ofarligt, och går över efter ett par dagar medans kroppen återhämtar sig. Det är bra att vila samma dag och dagen efter massagen för att ge kroppen optimala förutsättningar att tillgodogöra sig massagens positiva effekter.

Vad är skillnaden? Massör? Massageterapeut?

Your Subtitle Goes Here
"

En massageterapeut har gått en längre och mer omfattande utbildning än en vanlig massör. En massageterapeut kan utföra undersökningar av exempelvis muskellängd och rörlighet för att kunna ta ställning till vilken typ av behandling som patienten behöver för att lindra besvär och behandla problem relaterade till rörelseapparaten. Ordet ”terapi” betyder just ”behandling av sjukdom eller skada”, och används ofta inom sjukvården. Massageterapi kan översättas till ”behandling av problem, skada eller sjukdom via massage”. Läs hur du kan välja rätt massör på svenskmassage.se

När skall man undvika massage?

Your Subtitle Goes Here
"

Att få en djupgående behandling av en massör är ofta olämpligt för personer med förkylning, pågående infektion eller feber, benskörhet, hjärtsjukdom, blodpropp, eller andra svåra tillstånd. Massage skall även undvikas vid öppna sår, områden med inflammation, inflammerade leder, senor och ledband med komplikationer, stora blåmärken eller benbrott. Oavsett vilken behandling du väljer får du alltid fylla i en hälsodeklaration innan massagen börjar för att utesluta att behandlingen är olämplig.

Säg hejdå till värk och stelhet! Vi hjälper dig till en friskare kropp.

Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp så snabbt vi kan.

Hantering av personuppgifter

Kontakta oss
info@kroppsakademien.se

Tidsbokning

Hitta till oss

Mån – Fre: 10.00 – 19.00
Lör-Sön: Stängt

Stigbergsliden 5
4414 63 Göteborg